25-01-2019

21 січня 2019 року експерти, запрошені Інститутом модернізації змісту освіти, розпочали аналіз поданих на конкурс проектів підручників для 2-го класу. Загалом на конкурсний відбір подано 91 проект навчальних книг для 2-го класу закладів загальної середньої освіти. Усі автори підручників для 1 класу підготували продовження лінійки для 2-го класу до того ж з’явилися нові авторські колективи.

Найбільшу кількість проектів подано з таких предметів: «Українська мова та читання» – 15, «Я досліджую світ» – 14, «Математика» – 12, «Англійська мова» – 10 і «Мистецтво» – 8 варіантів підручників.

Перша частина конкурсу – експертна оцінка якості конкурсних проектів підручників на відповідність науково-методичним, психолого-педагогічним, дизайнерським та антидискримінаційним вимогам. Експерти мають надати свої висновки до Конкурсної комісії не пізніше 11 лютого 2019 року.

Сподіваюся на неупереджену роботу експертів та слушні зауваження професіоналів. Це допоможе поліпшити якість книжок для другокласників.

Під час другого етапу конкурсу свій вибір зроблять учителі. Кожен учитель буде обирати саме той підручник, який, на його думку, найбільш цікавий, сучасний та зрозумілий для дітей.

У видавців буде можливість відслідкувати, чи оберуть педагоги продовження лінійки улюблених підручників. Бо це єдиний об’єктивний критерій успішності навчальних матеріалів та якості роботи команди видавництва.

Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: