Біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні прискорювати біохімічні реакції, — це:
фітонциди
вітаміни
гормони
ферменти
Речовини, які беруть участь у реакціях в активних центрах ферментів, називають:
реагентами
продуктами реакції
вихідними речовинами
субстратами
До ферментів належить:
фруктоза
рибоза
лактоза
трипсин
Небілковий компонент ферменту має назву:
активатор
фітогормон
кофактор
каталізатор
Часто небілковим компонентом ферментів є:
ортофосфатна кислота
моносахариди
мінеральні речовини
Установіть відповідність між назвами ферментів та класами, до яких вони належать.
декарбоксилаза
пероксидаза
рацемаза
оксидоредуктази
гідролази
ліази
ізомерази
Наука про ферменти має назву:
ензимологія
ферментологія
біотехнологія
Каталітичну активність ферменту зумовлює його:
енергетичний центр
ферментативний центр
активний центр
Фермент, який забезпечує розщеплення в клітинах пероксиду гідрогену:
каталаза
целюлаза
амілаза