Харчування, за якого в організм з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини (білки, вуглеводи, ліпіди), вода, вітаміни й мінеральні речовини в кількості, необхідній для нормальної життєдіяльності, має назву:
дієтичне харчування
корисне харчування
збалансоване харчування
раціональне харчування
Співвідношення енергії, що надходить до організму з їжею, та енергії, що витрачається внаслідок діяльності організму, має назву:
харчовий баланс
енергетичний баланс
корисний баланс
Важливим принципом раціонального харчування є:
максимальне вживання вуглеводів як джерела енергії
споживання страв, які найбільше подобаються
дотримання енергетичного балансу організму
дотримання дієти
За рахунок чого організмом компенсуються незначні порушення балансу?
за рахунок перетворення неорганічних речовин на органічні
за рахунок перетворення одних неорганічних речовин на інші
за рахунок перетворення одних органічних речовин на інші
за рахунок перетворення органічних речовин на неорганічні
Яким вимогам повинні відповідати складові харчового раціону? Виберіть усі правильні відповіді із запропонованих.
приємні органолептичні властивості їжі
відповідність енергетичним витратам організму
раціональний розподіл упродовж доби
урахування індивідуальних особливостей організму
Що необхідно враховувати під час складання харчового раціону? Виберіть усі правильні відповіді із запропонованих.
вік людини
зовнішність людини
стать
рівень фізичної активності