Харчування, за якого в організм з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини (білки, вуглеводи, ліпіди), вода, вітаміни й мінеральні речовини в кількості, необхідній для нормальної життєдіяльності, має назву:
дієтичне харчування
збалансоване харчування
раціональне харчування
корисне харчування
Співвідношення енергії, що надходить до організму з їжею, та енергії, що витрачається внаслідок діяльності організму, має назву:
енергетичний баланс
корисний баланс
харчовий баланс
Важливим принципом раціонального харчування є:
максимальне вживання вуглеводів як джерела енергії
дотримання енергетичного балансу організму
дотримання дієти
споживання страв, які найбільше подобаються
За рахунок чого організмом компенсуються незначні порушення балансу?
за рахунок перетворення неорганічних речовин на органічні
за рахунок перетворення одних органічних речовин на інші
за рахунок перетворення органічних речовин на неорганічні
за рахунок перетворення одних неорганічних речовин на інші
Яким вимогам повинні відповідати складові харчового раціону? Виберіть усі правильні відповіді із запропонованих.
приємні органолептичні властивості їжі
раціональний розподіл упродовж доби
урахування індивідуальних особливостей організму
відповідність енергетичним витратам організму
Що необхідно враховувати під час складання харчового раціону? Виберіть усі правильні відповіді із запропонованих.
вік людини
стать
рівень фізичної активності
зовнішність людини