Тест 1

Тест

  • Час: 00:00/00:40:00
  • Питання: 0/14
  1. Дріт опором 36 Ом розрізали на дві частини, одна з яких удвічі довша за іншу. Обидві частини дроту з’єднали паралельно. Опір джгута дорівнює: 

    (Кількість балів 1.00)

  2. Унаслідок електролізу, який тривав 3 год за сили струму 8 А, отримали метал масою 95 г. Електрохімічний еквівалент цього металу дорівнює: 

    (Кількість балів 1.00)

  3. Електрон рухається в горизонтальному напрямі в однорідному вертикальному магнітному полі. Після зіткнення з атомом він став рухатися під кутом 60° до горизонтальної площини. Модуль швидкості руху електрона не змінився. Модуль сили Лоренца, що діє на електрон: 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Сила струму в котушці з індуктивністю 120 мГн дорівнює 4 А. Якщо замкнути кінці котушки один з одним, у котушці виділиться кількість теплоти: 

    (Кількість балів 1.00)

  5. ЕРС джерела струму становить 4,5 В, а внутрішній опір — 1 Ом. Сила струму в лампі, приєднаній до цього джерела струму, дорівнює 0,4 А. Напруга на лампі становить: 

    (Кількість балів 2.00)

  6. Заряджена частинка рухається під дією магнітного поля. Під час такого руху:  

    (Кількість балів 2.00)

  7. Два електрони рухаються в однорідному магнітному полі по колових траєкторіях. Швидкість другого електрона втричі перевищує швидкість першого. Радіуси r1 і r2 колових траєкторій і періоди Т1 і Т2  руху електронів пов’язані співвідношеннями: 

    (Кількість балів 2.00)

  8. Перевірка одиниць показала, що одиницю певної фізичної величини можна записати як. Ця фізична величина: 

    (Кількість балів 2.00)

  9. У скільки разів потужність струму в резисторі 1 більша, ніж у резисторі 3 (рис. 1)? Опори всіх резисторів однакові.  

    (Кількість балів 3.00)

  10. У скільки разів зменшиться сила струму в показаній на рис. 2 ділянці кола, якщо змінити полярність прикладеної напруги? Модуль напруги не змінюється, опори всіх резисторів однакові. Діоди вважайте ідеальними.  

    (Кількість балів 3.00)

  11. Реостат приєднано до джерела струму. Коли опір реостата змінюють від 8 до 19 Ом, сила струму в колі змінюється від 4 до 1,8 A. Визначте ЕРС джерела струму. Відповідь наведіть у вольтах. 

    (Кількість балів 4.00)

  12. Електрон рухається в однорідному магнітному полі по гвинтовій лінії. Швидкість електрона напрямлена під кутом 30° до ліній магнітної індукції поля, радіус гвинтової лінії дорівнює 6 мм. Визначте крок гвинтової лінії. Відповідь наведіть у міліметрах, округліть до 1 мм. 

    (Кількість балів 4.00)

  13. У ділянці кола (рис. 3)кОм,кОм. Визначте опір кола. Відповідь наведіть у кілоомах.  

    (Кількість балів 5.00)

  14. У колі (рис. 4) тече постійний струм, ключ розімкнений. ЕРС джерела струму дорівнює 33 В, його внутрішній опір 1 Ом, усі резистори мають однаковий опір 6 Ом. Котушку вважайте ідеальною, її індуктивність становить 0,6 Гн. Визначте кількість теплоти, що виділиться в резисторі 4 після замикання ключа. Відповідь наведіть у джоулях.  

    (Кількість балів 5.00)

Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: