Розділ 2. Фізична складова здоров’я

Тест №1

  • Час: 00:00/00:30:00
  • Питання: 0/12
  1. Які твердження щодо взаємозв’язків рухової активності й адекватного харчування є правильними?  

    I. Енергетична цінність споживаної за день їжі має бути більша, ніж витрачена за цей час енергія.
    II. Для того щоб харчування було раціональним, необхідно враховувати три важливі компоненти: енергію, що надходить із їжею, ті запаси енергії, які вже є в організмі, енергетичні витрати.
    III. Якщо ми знаємо свої енерговитрати, тоді можна визначити: скільки необхідно з’їсти, щоб відновити витрачену енергію.

     

    (Кількість балів 1.00)

  2. Формування фізичної культури особистості — навчання життєво важливих рухових навичок і вмінь, розвиток фізичних здібностей за допомогою загально-зміцнювальних та загально-розвивальних вправ — є змістом:  

    (Кількість балів 1.00)

  3. Ремонтні роботи в будинку, катання на ковзанах і лижах, біг є прикладами: 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Гіпокінезія — це: 

    (Кількість балів 1.00)

  5. Які твердження щодо особистої гігієни є правильними?

    I. Слово «гігієна» походить від імені давньогрецької богині Гігіеї — богині здоров’я, дочки Асклепія, бога медицини та лікування.
    II. Відсутність особистої гігієни не заважає нормальному спілкуванню з іншими людьми, установленню соціальних контактів як з однолітками, так і з дорослими.
    III. Особиста гігієна — це один з розділів гігієни, присвячений гігієнічним правилам і заходам, які людина реалізує в особистому повсякденному житті.
     

    (Кількість балів 1.00)

  6. Два учні обговорювали значення біологічних ритмів для здоров’я. Перший учень сказав, що біологічні ритми можуть мати ендогенну (внутрішню) природу. Другий додав, що біологічні ритми можуть виникати завдяки чинникам зовнішнього середовища, тобто мати екзогенну (зовнішню) природу. Хто з них правий?  

    (Кількість балів 1.00)

  7. Десинхроноз — це: 

    (Кількість балів 1.00)

  8. Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали процеси харчування. Перший учень сказав, що для нормального росту й розвитку організму необхідні білки, жири і вуглеводи. Другий додав, що до цього переліку слід додати вітаміни, мінеральні солі та воду. Хто з них правий?  

    (Кількість балів 1.00)

  9. Ознакою правильної постави є:  

    (Кількість балів 1.00)

  10. До об’єктивних показників здоров’я належить:  

    (Кількість балів 1.00)

  11. Здатність людини виконувати рухи з великою амплітудою завдяки еластичності м’язів, сухожиль і зв’язок називають: 

    (Кількість балів 1.00)

  12. Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали значення вітамінів. Перший учень сказав, що авітаміноз — це коли організм отримує менше поживних речовин, ніж потрібно. Другий заперечив, що авітаміноз — це значне порушення обміну речовин, спричинене тривалою відсутністю вітамінів у їжі. Хто з них правий?  

    (Кількість балів 1.00)

Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: