Тест 2

Тест

  • Час: 00:00/01:00:00
  • Питання: 0/14
  1. Електроємність конденсатора коливального контуру зменшили в 5 разів, а в котушку контуру вставили осердя, унаслідок чого її індуктивність збільшилась у 45 разів. Частота вільних електромагнітних коливань у контурі:

    (Кількість балів 1.00)

  2. Частоту змінного струму збільшили, не змінивши амплітудного значення напруги джерела струму. Яскравість світіння лампи не змінилась у випадку: 

    (Кількість балів 1.00)

  3. Частота ЕМХ у вакуумі дорівнює 500 МГц. Довжина цієї хвилі становить: 

    (Кількість балів 1.00)

  4. У дослідах Герца використання асфальтової призми дозволило спостерігати: 

    (Кількість балів 1.00)

  5. Коливальний контур складається з котушки індуктивністю 0,25 Гн і конденсатора електроємністю 9 мкФ. Частота вільних електромагнітних коливань у контурі дорівнює: 

    (Кількість балів 2.00)

  6. У послідовному колі змінного струму індуктивність котушки 36 мкГн, електроємність конденсатора 1 мкФ. Частоту змінного струму зменшують від 35 до 20 кГц, не змінюючи амплітудного значення напруги на полюсах джерела струму. Амплітудне значення сили
    струму в колі: 

    (Кількість балів 2.00)

  7. Антена в Києві приймає радіосигнал від супутника, що пролітає просто над містом. Напруженість електричного поля радіохвилі коливається вздовж меридіану. Індукція магнітного поля радіохвилі в певний момент може бути напрямлена: 

    (Кількість балів 2.00)

  8. Первинна обмотка трансформатора має 50 витків, а вторинна — 250. Під час експлуатації трансформатора діюче значення напруги на первинній обмотці дорівнює 10 В. Діюче значення напруги на вторинній обмотці приблизно дорівнює: 

    (Кількість балів 2.00)

  9. Під час вільних незагасаючих електромагнітних коливань у контурі, який складається з котушки індуктивністю 60 мГн і конденсатора електроємністю 1,5 мкФ, максимальна напруга на конденсаторі дорівнює 38 В. Визначте максимальну силу струму в котушці.
    Відповідь наведіть в амперах. 

    (Кількість балів 3.00)

  10. Конденсатор електроємністю 10 мкФ зарядили до напруги 15 В. Після цього обкладки конденсатора з’єднали через котушку індуктивністю 2,5 Гн. Визначте напругу на конденсаторі в момент, коли сила струму в котушці дорівнює 18 мА. Відповідь наведіть у
    вольтах. 

    (Кількість балів 3.00)

  11. Заряджений конденсатор приєднали до ідеальної котушки. Через який час напруга на конденсаторі вперше зменшилася вдвічі, якщо в колі виникли незагасаючі коливання з частотою 20 кГц? Відповідь наведіть у мікросекундах з точністю до 0,1 мкс. 

    (Кількість балів 4.00)

  12. Рамка площею 25 см2 із 60 витків провідника рівномірно обертається в однорідному магнітному полі з магнітною індукцією 0,15 Тл. Лінії магнітної індукції перпендикулярні до осі обертання рамки. Визначте амплітудне значення ЕРС індукції в рамці, якщо за секунду вона робить 4 оберти. Відповідь наведіть у мілівольтах з точністю до 1 мВ. 

    (Кількість балів 4.00)

  13. Космічний корабель, на якому постійно працює радіопередавач, спочатку наближається до спостерігача зі швидкістю 60 км/с, а потім віддаляється від нього з такою самою швидкістю. На скільки відсотків зменшилася частота радіохвилі, яку реєструє спостерігач? 

    (Кількість балів 5.00)

  14. Літак здійснює нічний політ на висоті 500 м над поверхнею спокійного моря. Визначте, на якій найбільшій відстані радіолокатор літака може «побачити» рибальський човен. Уважайте, що радіус Землі дорівнює 6400 км. Відповідь наведіть у кілометрах. 

    (Кількість балів 5.00)

Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: