Розділ 2. Технологія виготовлення швейних виробів

Тест

  • Час: 00:00/00:30:00
  • Питання: 0/35
  1. Завданням першого примірювання є: 

    (Кількість балів 1.00)

  2. Установіть відповідність між зображеними недоліками, виявленими після першого примірювання, та способами їх усунення. 

    (Кількість балів 1.00)

      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • А

        Розпороти бокові, передні або задні виточки та відповідно зменшити або збільшити їх розхил 

      • Б

        Зменшити довжину спідниці посередині переднього полотнища по лінії талії 

      • В

        Зменшити довжину спідниці посередині заднього полотнища по лінії талії 

      • Г

        Зайву тканину забрати в бічні шви 

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
  3. Після першого примірювання недоліки усувають таким чином: 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Зметувати бокові шви потрібно в напрямку:  

    (Кількість балів 1.00)

  5. Для зшивання бокових зрізів довжина стібка має бути: 

    (Кількість балів 1.00)

  6. Для зшивання вертикальних швів спідниці використовують: 

    (Кількість балів 1.00)

  7. Установіть правильну послідовність дій обробки виточки. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      видалити тимчасові стібки 

    • Б

      спрасувати слабину тканини в кінці виточки 

    • В

      зшити виточки 

    • Г

      виточку запрасувати до середини основної деталі 

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
  8. Установіть правильну послідовність дій обробки швів та виточок. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      провести волого-теплову обробку  

    • Б

      обробити зрізи швів 

    • В

      зшити виточки, видалити зметувальні стібки 

    • Г

      залишити не зшитим шов для застібки 

    • Д

      зшити всі вертикальні шви та видалити зметувальні стібки 

    А Б В Г Д
    1
    2
    3
    4
    5
  9. Застібку «блискавка» НЕ вшивають у: 

    (Кількість балів 1.00)

  10. Установіть правильну послідовність дій обробки застібки тасьмою «блискавка». 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      прокласти строчку по лицьовому боку спідниці на відстані 0,4–0,7 см від згину  

    • Б

      запрасувати згини припуску на застібку 

    • В

      приметати блискавку на відстані 0,5–0,8 см від згинів 

    • Г

      застібку припрасувати 

    • Д

      прикласти застібку на виворітний бік спідниці так, щоб зубці «блискавки» були непомітні з лицьового боку виробу 

    • Е

      видалити нитки зметування  

    А Б В Г Д Е
    1
    2
    3
    4
    5
    6
  11. Яким матеріалом ущільнюється пояс? 

    (Кількість балів 1.00)

  12. Установіть правильну послідовність дій обробки верхнього зрізу пояса. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      пришити пояс. Видалити наметувальні стібки. 

    • Б

      зрізати залишки тканини в кутах так, щоб не пошкодити строчку та вивернути пояс 

    • В

      скласти пояс лицьовими боками всередину та сколоти шпильками; намітити лінію обшивання кутів пояса 

    • Г

      виконати оздоблювальну строчку по лицьовому боку пояса. Видалити приметувальні стібки 

    • Д

      прикласти не обметаний зріз пояса до верхнього зрізу спідниці лицьовими боками всередину, приколоти та приметати . 

    • Е

      скласти пояс навпіл по довжині та припрасувати 

    • Ж

      обметаний зріз пояса накласти на шов пришивання та приметати його з лицьового боку 

    • З

      виконати ВТО пояса 

    • И

      продублювати пояс клейовою прокладкою 

    • К

      обробити один зі зрізів пояса зигзагоподібною строчкою або на оверлоці 

    • Л

      зрізи шва запрасувати в бік пояса 

    • М

      обшити кути пояса за контурною лінією 

    А Б В Г Д Е Ж З И К Л М
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
  13. На якій половині пояса роблять петлю для ґудзика? 

    (Кількість балів 1.00)

  14. Чому дорівнює довжина петлі на поясі? 

    (Кількість балів 1.00)

  15. Яке призначення другого примірювання? 

    (Кількість балів 1.00)

  16. Як правильно визначити однакову довжину виробу? 

    (Кількість балів 1.00)

  17. Яким швом обробляється нижній зріз спідниці з товстої тканини? 

    (Кількість балів 1.00)

  18. Установіть правильну послідовність обробки нижнього зрізу спідниці швом упідгин із закритим зрізом. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      підігнути зріз спідниці на 0,7–1,0 см; запрасувати або заметати підгин 

    • Б

      ще раз підігнути низ виробу на ширину, передбачену моделлю, та заметати 

    • В

      прокласти строчку на відстані 0,1–0,2 см від згину; видалити зметувальні стібки 

    • Г

       виконати ВТО нижнього зрізу спідниці (припрасування)

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
  19. Як правильно обробляється розріз спідниці? 

    (Кількість балів 1.00)

  20. Установіть правильну послідовність дій при заправлянні нижньої нитки. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      уставити шпульку з намотаною ниткою в шпульний ковпачок  

    • Б

      заправити нитку під пружину натяжіння нитки шпульного ковпачка  

    • В

      залишити кінець нитки завдовжки 10–15см 

    • Г

      кінці обох ниток заправити назад  

    • Д

      закрити задвижну пластину та вивести нитку нагору крізь отвір в гольній пластинці  

    • Е

      уставити шпульний ковпачок в човниковий пристрій так, щоб палець шпульного ковпачка увійшов у паз човникового механізму  

    А Б В Г Д Е
    1
    2
    3
    4
    5
    6
  21. Як називається машинна операція з’єднання двох або кількох деталей, накладених одна на одну, або закріплення шва оздоблювальною строчкою? 

    (Кількість балів 1.00)

  22. Установіть правильну послідовність деталей машини при заправлянні верхньої нитки. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      нитконаправлювач на фронтальній дошці  

    • Б

      верхній нитконаправлювач  

    • В

      нитконаправлювач на голководії 

    • Г

      ниткопритягач  

    • Д

      голка  

    • Е

      компенсаційна пружина  

    • Ж

      регулятор натягу верхньої нитки  

    • З

      котушковий стержень  

    А Б В Г Д Е Ж З
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
  23. Як називається зображення виробу або його складової частини із зазначенням розміру, масштабу та інших даних, необхідних для його виготовлення і контролю? 

    (Кількість балів 1.00)

  24. Чим відрізняються прямі спідниці від кльошових? 

    (Кількість балів 1.00)

  25. Установіть відповідність між термінами та їхніми визначеннями. 

    (Кількість балів 1.00)

      • 1

        розкрій виробу  

      • 2

        розкроювання  

      • 3

        деталі крою  

      • 4

        викрійки 

      • А

        вирізані з паперу деталі кресленика 

      • Б

        технологічна операція процесу виготовлення швейного виробу 

      • В

        процес розрізання тканини на деталі відповідної форми й розміру для пошиття виробу  

      • Г

        деталі, з яких складається виріб  

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
  26. Яка викрійка підготовлена до розкрою правильно?  

    (Кількість балів 1.00)

  27. Установи відповідність між назвами ручних операцій під час пошиття швейного виробу та їхніми графічними зображеннями. 

    (Кількість балів 1.00)

      • 1

        приметування  

      • 2

        зметування  

      • 3

        заметування  

      • 4

        обметування 

      • А

         

      • Б

         

      • В

         

      • Г

         

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
  28. Який шов зображено на малюнку? 

    (Кількість балів 1.00)

  29. Як називається зміна основи викрійки відповідно до моделі? 

    (Кількість балів 1.00)

  30. Як називається величина, на яку розмір одягу перевищує розмір тіла людини? 

    (Кількість балів 1.00)

  31. Як необхідно розкладати викрійку на тканині? 

    (Кількість балів 1.00)

  32. Як називається лінія, що позначена на викрійці? 

    (Кількість балів 1.00)

  33. Яка правильна ознака переднього полотнища спідниці?  

    (Кількість балів 1.00)

  34. Які мірки необхідні для побудови кресленика прямої спідниці? 

    (Кількість балів 1.00)

  35. До якої групи швів належить шов упідгин із закритим зрізом? 

    (Кількість балів 1.00)

Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: