Тренувальні тестові завдання до практичної роботи 3. Визначення основних зернових і технічних культур, що їх вирощують у помірному й тропічному кліматичних поясах, та обґрунтування встановлених відмінностей

Тест

  • Час: 00:00/01:00:00
  • Питання: 0/7
  1. Укажіть «три хліби» людства. 

    (Кількість балів 1.00)

  2. Укажіть за описом, про яку культуру йдеться.

    (Кількість балів 1.00)



    У вирощуванні цієї культури трудомісткими є більшість процесів, починаючи від створення і підтримки зрошувальних споруд, які використовують воду річок і озер, резервуарів, ставків і водосховищ (у яких накопичують воду під час літнього мусону і використовують для поливу в посушливий період), закінчуючи висаджуванням розсади на обвалованих заливних полях, як правило, це роблять вручну. 

  3. Укажіть тонізуючі культури. 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Укажіть регіон України (природну зону), де спеціалізуються на вирощуванні цукрового буряку. 

    (Кількість балів 1.00)

  5. Укажіть три провідні країни у виробництві бавовни. 

    (Кількість балів 1.00)

  6. Установіть відповідність між групами технічних культур та їх представниками (рослинами). 

    (Кількість балів 1.00)

      • 1

        волокнисті 

      • 2

        олійні 

      • 3

        цукроносні 

      • 4

        ефіроолійні 

      • А

        бавовник, льон-довгунець, джут 

      • Б

        соняшник, соя, ріпак 

      • В

        цукрова тростина, цукровий буряк 

      • Г

        троянда, лаванда, м’ята 

      • Д

        чай, какао, кавове дерево 

    А Б В Г Д
    1
    2
    3
    4
  7. Установіть послідовність зернових культур залежно від обсягів зібраного урожаю в Україні. 

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      кукурудза 

    • Б

      жито 

    • В

      ячмінь 

    • Г

      пшениця 

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: