Марк Твен: «Пригоди Тома Сойєра». Елеонор Портер: «Поліанна»

Пройти тест

  • Час: 00:00/00:30:00
  • Питання: 0/12
  1. Укажи ім’я персонажа твору «Пригоди Тома Сойєра», про якого йдеться у цитаті: «Шукаючи таку дрібницю, як хлопець, вона майже ніколи не дивилася крізь скельця: то були парадні окуляри, втіха її душі, і призначалися вони для «вигляду», а не для діла,— так само вона могла б дивитися й крізь дві конфорки з кухонної плити».

    (Кількість балів 1.00)

  2. Укажи ім’я персонажа твору «Пригоди Тома Сойєра», якому належать ці слова: «Хто попускає дитині, той псує її, говорить святе письмо. Грішниця я і знаю, що доведеться мені прийняти кару й за себе, й за нього… Щоразу як даю йому втекти, мене гризе сумління, а як по-б ю його — аж серце кров’ю обкипає. Правду каже святе письмо: короткий вік людський і сповнений скорботи,— так-бо воно й є... Ось він сьогодні не піде до школи, то я повинна покарати його за це: доведеться йому завтра працювати. Хоч це й жорстоко — змушувати його працювати в суботу, коли всі інші хлопці гулятимуть, але ж праця — то для нього справжня мука, і я повинна бодай так виконувати свій обов’язок, а то геть занапащу хлопця».

    (Кількість балів 1.00)

  3. Укажи ім’я персонажа, про якого йдеться у цитаті «Додому він повернувся, тільки-тільки щоб до вечері встигнути допомогти чорношкірому хлопчині Джімові напиляти на завтра дров і нащипати скіпок — чи принаймні встигнути розповісти йому про свої походеньки, поки Джім сам зробив зо дві третини всієї тієї роботи». 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Укажи подію, в наслідок якої сталася така ситуація: «Діти прикипіли очима до маленького недогарка свічки й дивились, як він повільно й невблаганно тане: ось уже лишилося якихось пів дюйма ґнотика; ось уже кволий язичок полум’я замигтів, пустив угору тонку струминку диму, на мить затримався на її вершечку — і все довкола поринуло в моторошний чорний морок». 

    (Кількість балів 1.00)

  5. Укажи ім’я персонажа, проти якого Том давав свідчення у суді. 

    (Кількість балів 1.00)

  6. Укажи ім’я персонажа, якому належать ці слова: «…Та який же бісів дурень зводить отак бородавки гнилою водою? Певно, що нічого не вийде. Треба піти самому в лісову хащу, де є пень з дощовою водою, і там рівно опівночі стати до нього спиною, вмочити руку у воду й проказати: «Індіанська їжа ячмінне зерно! Забери бородавки, гнила водо, на дно!» А потім заплющити очі й швидко відійти на одинадцять кроків, тричі повернутися на місці і аж тоді йти додому, тільки ні до кого дорогою не озиватися. Бо як озвешся, то все піде нанівець …» 

    (Кількість балів 1.00)

  7. Укажи ім’я літературного персонажа, який вигадав «гру в радість»? 

    (Кількість балів 1.00)

  8. Ким був батько Поліани? 

    (Кількість балів 1.00)

  9. Кого побачив у печері Том Сойєр? 

    (Кількість балів 1.00)

  10. Кому врятував майно та життя Гекльберрі Фінн? 

    (Кількість балів 1.00)

  11. Укажи ім’я персонажа, якому належать ці слова: «Я радію всьому. А найбільше — тому, що деякий час я не могла ходити. Інакше б я ніколи не дізналася, яке це щастя — мати здорові ноги. Завтра я пройду вісім кроків!»? 

    (Кількість балів 1.00)

  12. Укажи назву міста, в якому відбуваються події твору «Поліанна». 

    (Кількість балів 1.00)

Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: